Sant Antoni

El dia de la festa del sant se celebra un ofici major, la tradicional beneïda d’animals i la cavalcada. El dia anterior hi ha foguerons pels carrers d’Inca perquè tothom pugui torrar.

17 de gener

Sant Sebastià

Aquesta diada rememora la pesta bubònica de 1652 i de com la gent del carrer de Sant Sebastià no abandonà el poble durant tot el contagi. Se celebra un gran fogueró, rosari cantat, glosses, sermó “Del contagi o de la pesta”, ximbombades i vi dolç amb paciències, que és un dolç mallorquí.

20 de gener

Pancaritat

Se celebra l’ofici major a la capella de l’ermita de Santa Magdalena amb una tradicional romeria, curses, marxes atlètiques, concurs de paelles, etc.

El diumenge següent a la festa de Pasqua

Els sants Abdon i Senén, patrons d’Inca

Dies abans l’Ajuntament organitza distints actes: balls de bot, toros, recitals, berbenes, ofici major, predicat sempre per un sacerdot fill d’Inca, visita a la Residència Miquel Mir, etc.

30 de juliol

Mercats i fires

Els inquers celebren el mercat setmanal els dijous amb parades des de l’estació del ferrocarril fins a la plaça d’Orient, passant per la plaça de la Quartera, Gran Via de Colom, carrers de Jaume Armengol i General Luque, plaça de Santa Maria la Major i carrer de la Sirena.

El mercat d’animals, arbres i varis se celebra a la plaça del Bestiar. Els diumenges, en aquesta mateixa plaça, hi ha un mercat de fruites, verdures i material i objectes usats de tota casta.

De fires, n’hi ha tres, les quals comencen el diumenge següent a la festa de Sant Lluc, dia 18 d’octubre, i continuen els dos diumenges posteriors. Hi ha exposicions, recitals, curses atlètiques, mostres d’artesania, concursos, balls i tota casta d’entreteniments.

Santa Maria la Major

Copatrona de la ciutat. El dia abans s’organitza el ball dels dimonis, la revetlla i grans foguerons arreu de tot Inca.

13 d’octubre

stamaria

Dijous Bo

Mercat important i amb una gran participació de tot Mallorca. Hi ha grans exposicions de tota mena, concursos literaris i de bestiar, recitals musicals i festes esportives.

Quart dijous següent a la festivitat de Sant Lluc