Inca descansa prop del peu de la Serra de Tramuntana, en un mantell de terrenys d’al·luvió quaternari que han cobert la fossa que ajuntava les badies de Palma i Alcúdia, vers el miocè superior. Té per fons, cap al nord-est, el puig de Massanella i arriben quasi als seus peus les darreres terrasses pètries de Mancor de la Vall i de Lloseta. Malgrat això, quasi tot el terreny municipal d’Inca es troba en el Pla de Mallorca, voltat pels termes municipals de Selva, Búger, Sa Pobla, Llubí, Sineu, Costitx, Sencelles, Binissalem i Lloseta. La ruta verda t’ajudarà a coneixer millor aquets paratges.


Parc del Serral de Ses Monges


Es tracta d’un parc que té 70.000 metres quadrats i que esdevé com un indret d’oci així com també una ubicació perfecte per les escoles per a l’estudi de la natura. Disposa de zona humida, un hort de parades de crestall, una escola taller de jardineria, 200 alzines.


Puig de Santa Magdalena


A 287 metres d’altitud, el Puig de Santa Magdalena és una Àrea Natural d’Especial Interés. Des del cim s’observa la Serra de Tramuntana i les badies d’Alcúdia i Pollença.
La fauna li atorga a aquest lloc una caràcter especial ja que en la zona es troben diferents espècies de ratapinyada. En el cim es troba l’Ermita de Santa Magdalena que data del segle XIII d’estil gòtic primitiu.


Punt de partida de la Serra de Tramuntana


La carretera d’Inca a Caimari suposa un dels principals accessos a Lluc i a la serra de Tramuntana. El paisatge entorn a aquesta carretera inicia al visitant la flora que esdevé dins la Serra de Tramuntana.


Lluc


El Santuari de Lluc, centre espiritual de la illa de Mallorca, es troba en el terme d’Escorca, en el cor de la Serra de Tramuntana, a uns 500 metres d’altura sobre el nivell del mar. La vall que acull el santuari està envoltat de muntanyes de més de 1000 metres com el Puig de Massanella o el Puig Tomir. Des de l’antiguitat, Lluc ha estat un espai dedicat al culte religiós.

Tornar al llistat de rutes »