Ruta del calçat

Inca és sinònim del calçat i de la pell, sent considerada una de les grans capitals europees en relació a la seva fabricació. Les exportacions de calçat mallorquí, l’augment en les seves valoracions externes i l’aparició de firmes emblemàtiques, encara que amb gran arrelament històric, han fet que la sabata mallorquina sigui reconeguda en el món per la seva qualitat. Actualment hi trobam les seus corporatives de les més importants i prestigioses marques del sector que tenen les tendes obertes als visitants.

Museu del Calçat i de la Pell

C/ Quarter, núm. 1. · 971 55 77 52 · veure fitxa ampliada

És el primer Museu del Calçat i de la Pell de les Balears. Actualment s’hi troba una exposició permanent. L’edifici es divideix en dues plantes. El Museu és un espai de trobada i de reflexió del sector del calçat i que dinamitzi des del punt de vista cultural la ciutat i la comarca.

Camper

Polígon Industrial d’Inca, · 971 88 83 61 · web: www.camper.com

Camper és la història viva d’una empresa familiar i d’una gran familia de creadors que, durant més d’un segle i a la llarga de quatre generacions, s’han dedicat a la indústria del calçat. Camper nasquè l’any 1975, encara que per entendre els seus valors i compromís ens hem de remontà a 120 anys enrere quan Antoni Fluxà, expert sabater, inicià la seva carrera dins el món de la insústria del calçat.

Lottusse

Avinguda Raiguer, núm.2 · 971 50 70 01 · web: www.lottusse.com

Lottusse nasquè fa 133 anys i, actualment, la quarta generació dels Fluxà segueix al capdavant de l’empresa, conservant l’essència del producte, però perfeccionant-lo cercant la innovació tècnica i la contemporanietat.

George’s

Avinguda Antonio Maura, 107 · 971 50 07 94 · web: www.georges-shoes.com

Empresa familiar de més de 40 anys de tradició es destaca per utilitzar una artesania pura en l’elaboració de les seves sabates obtenint uns acabats perfectes en aquestes.

Monument dels sabaters (plaça Quartera)

A la plaça de Sa Quartera es troba una escultura dedicada als sabaters d’Inca, que va ser inaugurada l’any 2003. L’Edifici públic Sa Quartera (1920) es destinava antigament a emmagatzemar cereals i llegums. Actualment és un centre d’exposicions.

Barrats

Avinguda General Luque, 484 · 971 50 42 07 · web: www.barrats1890.com

Empresa familiar que es fundà l’any 1890 i que actualment és un referent dins la indústria del calçat tant a nivell nacional com internacional. Barrats és sinònim de qualitat i elegància. La conjunció de comfort i disseny, li han atorgat un prestigi i reconeixement important dintre del sector.

Ballco

C/ Vicente Ensenyat, 87 · web: www.ballco.com

Amb la comoditat com a objectiu, les sabates de senyora Ballco destaquen pels seus dissenys innovadors i funcionals

incaturistica.es