preloader logo

Una ciutat plena de colors i de vida

Esdeveniments

A Inca tenim una manera distinta de viure les festes i les fires. Unes ocasions on es reuneix gent de tota l’illa a la nostra ciutat per celebrar uns dies molt especials i que no et pots perdre per res del món.

Dijous Bo

Mercat important i amb una gran participació de tota Mallorca. Hi ha grans exposicions de tota mena, concursos literaris i de bestiar, recitals musicals i festes esportives. Es celebra el quart dijous següent a la festivitat de Sant Lluc … Normalment el tercer dijous del mes de novembre.

Sant Antoni, 17 de gener

El dia de la festa del sant es celebra un ofici major, la tradicional beneïda d'animals i la cavalcada. El dia anterior hi ha foguerons pels carrers d'Inca perquè tothom pugui torrar. 

Sant Sebastià, 20 de gener

Aquesta diada rememora la pesta bubònica de 1652 i de com la gent del carrer de Sant Sebastià no abandonà el poble durant tot el contagi. Se celebra un gran fogueró, rosari cantat, gloses, sermó “Del contagi o de la pesta”, ximbombades i vi dolç amb paciències, que és un dolç mallorquí.

Pasqua, Pancaritat

Es celebra l'ofici major a la capella de l'ermita de Santa Magdalena amb una tradicional romeria, curses, marxes atlètiques, concurs de paelles, etc. Es celebra el diumenge següent a la festa de Pasqua.

Sant Abdon i Senén, patrons d’Inca, 30 juliol

Dies abans de la festivitat de d'Abdon i Senén l'Ajuntament organitza distints actes: balls de bot, toros, recitals, berbenes, ofici major, predicat sempre  per un sacerdot fill d'Inca, visita a la residència Miquel Mir, etc …

Mercat i Fires, octubre i novembre

Es inquers celebren el mercat setmanal els dijous amb parades des de l'estació del ferrocarril fins a la plaça d'Orient, passant per la plaça de la Quartera, Gran Via de Colom, carrers de Jaume Armengol i General Luque, plaça de Santa Maria la Major i carrer de la Sirena.El mercat d'animals, arbres i varis es celebra a la plaça del Bestiar. Els diumenges, en aquesta mateixa plaça, hi ha un mercat de fruites, verdures i material i objectes usats de tota casta. De fires, n'hi ha tres, les quals comencen el diumenge següent a la festa de Sant Lluc, dia 18 d'octubre, i continuen els dos diumenges posteriors. Hi ha exposicions , recitals, curses atlètiques, mostres d'artesania, concursos, balls i tota casta d'entreteniment.

Santa Maria La Major, novembre

Copatrona de la ciutat. El dia abans s'organitza el ball dels dimonis, la revetlla i grans foguerons arreu de tot Inca. Tradicionalment es commemora el cap de setmana previ al Dijous Bo. 

Incajazz

Claustre de Sant Domingo. 21 h.Menjar i begudes a preu popular. Entrada solidària de 3 euros. A benefici d'Espai Cultural Can Blancos i el CEE Joan XXIII.DIUMENGE 2 DE JULIOL: DRAGONERA TANGO.DIUMENGE 9 DE JULIOL: GEOMETRICAL SARDINE.DIUMENGE 16 DE JULIOL: MON JOAN TIQUAT.