A Inca tenim una manera distinta de viure les festes i les fires. Unes ocasions on es reuneix gent de tota l’illa a la nostra ciutat per celebrar uns dies molt especials i que no et pots perdre per res del món.
Mercat important i amb una gran participació de tota Mallorca. Hi ha grans exposicions de tota mena, concursos literaris i de bestiar, recitals musicals i festes esportives. Es celebra el quart dijous següent a la festivitat de Sant Lluc … Normalment el tercer dijous del mes de novembre.
El dia de la festa del sant es celebra un ofici major, la tradicional beneïda d'animals i la cavalcada. El dia anterior hi ha foguerons pels carrers d'Inca perquè tothom pugui torrar.
Aquesta diada rememora la pesta bubònica de 1652 i de com la gent del carrer de Sant Sebastià no abandonà el poble durant tot el contagi. Se celebra un gran fogueró, rosari cantat, gloses, sermó “Del contagi o de la pesta”, ximbombades i vi dolç amb paciències, que és un dolç mallorquí.
Es celebra l'ofici major a la capella de l'ermita de Santa Magdalena amb una tradicional romeria, curses, marxes atlètiques, concurs de paelles, etc. Es celebra el diumenge següent a la festa de Pasqua.
Dies abans de la festivitat de d'Abdon i Senén l'Ajuntament organitza distints actes: balls de bot, toros, recitals, berbenes, ofici major, predicat sempre per un sacerdot fill d'Inca, visita a la residència Miquel Mir, etc …
Es inquers celebren el mercat setmanal els dijous amb parades des de l'estació del ferrocarril fins a la plaça d'Orient, passant per la plaça de la Quartera, Gran Via de Colom, carrers de Jaume Armengol i General Luque, plaça de Santa Maria la Major i carrer de la Sirena.El mercat d'animals, arbres i varis es celebra a la plaça del Bestiar. Els diumenges, en aquesta mateixa plaça, hi ha un mercat de fruites, verdures i material i objectes usats de tota casta. De fires, n'hi ha tres, les quals comencen el diumenge següent a la festa de Sant Lluc, dia 18 d'octubre, i continuen els dos diumenges posteriors. Hi ha exposicions , recitals, curses atlètiques, mostres d'artesania, concursos, balls i tota casta d'entreteniment.
Els inquers celebren el mercat setmanal els dijous amb parades des de l'estació del ferrocarril fins a la Plaça d'Orient, passant per la plaça de la Quartera, Gran Via de Colom, carrers de Jaume Armengol i General Luque, plaça de Santa Maria la Major i carrer de la Sirena. El mercat d'animals, plantes, arbres i varis es celebra a la plaça del Bestiar. Els diumenges, en aquesta mateixa plaça, i hi ha una mercat de fruites, verdures i material i objectes usats de tota casta. De fires, n'hi ha tres, les quals comencen el diumenge següent a la festa de Sant Lluc, dia 18 d'octubre, i continuen els dos diumenges posteriors. Hi ha exposicions, recitals, curses atlètiques, mostres d'artesania, concursos, balls i tota casta d'entreteniment.
Copatrona de la ciutat. El dia abans s'organitza el ball dels dimonis, la revetlla i grans foguerons arreu de tot Inca. Tradicionalment es commemora el cap de setmana previ al Dijous Bo.
Copatrona de la ciutat. El dia abans s'organitza el ball dels dimonis, la revetlla i grans foguerons arreu de tot Inca.