preloader logo
1 Km aprox.
Fàcil

Can Pere

Pere Cortès Aguiló, als voltants de l'any 1870, va obrir al carrer Major de Sant Bartomeu, actual plaça d'Espanya d'Inca, una botiga dedicada a la venda de teixits i merceria amb el nom de Can Pere, de malnom Filipines, ja que la seva relació amb aquest país era la importació de teles i articles per a la venda i confecció de roba.

Els fills de Pere Cortès, Jaume i Antoni, varen heretar el comerç, que va passar a mans dels fills de Jaume, Pere i Joaquim, que separaren el negoci. Pere es va quedar els teixits i va continuar amb el nom de Can Pere, i Joaquim, la merceria, a la qual va posar de nom La Florida.

Aproximadament l'any 1958, Pere, juntament amb la seva esposa, Joana, i els seus fills, Francisca i Jaume, va dur a terme l'activitat de venda i confecció amb la creació, en el mateix immoble, d'un taller anomenat Creaciones Cortés, on es dissenyaven col·leccions que es venien a la Península i a les illes Canàries. Entre els clients destacats hi havia els mítics magatzems Galerías Preciados.

L'any 1980 es va tancar el taller i Francisca va agafar la gestió i direcció de la botiga. Es va convertir en un lloc de referència en el sector de la moda de Mallorca. Es dedicava a la venda de diferents productes de confecció i llar amb una gran fama en vestits i conjunts de cerimònia d'home i dona.

El 2009, l'establiment es va reformar per complet, encara que es varen conservar i restaurar diferents elements del mobiliari, com els taulells de venda i les portes de caixa. A més, també han conservat les columnes de foneria originals de l'empresa Fundición Mallorquina Palma.

Pere, fill de Francisca, va agafar la gestió i direcció del negoci fins avui. Actualment, es dedica principalment a la venda de roba i complements de firmes internacionals.

Plaça d'Espanya, 15 · Inca · Mallorca . +34 971 500 065

Comparteix