preloader logo

Espiritualitat Inquera

Itinerari:

En aquest itinerari descobrirem els edificis religiosos inquers, amb la seva història i el patrimoni que conserven.

1. MONESTIR DE SANT BARTOMEU

A la clastra hi ha el Lledoner de Sor Clara Andreu on, segons la tradició, aquesta hi fermà la somereta quan arribà al convent; a més, la vida d'aquesta monja ha donat lloc a la creació de multitud de llegendes. Atreveix-te a descobrir-les!

El temple és posterior, de 1667 i finalitzat pocs anys després; a la façana de l'església es pot veure aquesta data.

2. ESGLÉSIA DE SANTA MARIA LA MAJOR

Església ja documentada el 1248, sobre la que es varen construir dos temples més, un al segle XIV i l'altre, l'actual, al segle XVIII.

La imatge central del retaule major, barroc, representa Santa Maria la Major, i és obra de Pere de Santjoan (cap al 1400). Aquesta imatge té una llegenda sobre la seva trobada miraculosa, per part de dos pollencins que la volien dur a Pollença, i el seu desig de ser venerada a Inca.

3. ESGLÉSIA I CLAUSTRE DE SANT FRANCESC 

El 1835 els monjos hagueren de partir, però tornaren l'any 1909 i s'establiren novament al seu convent, ocupat per la Congregació de Monges de la Caritat fins el 1915, on crearen un col·legi.

A l'interior hi ha una imatge de Sant Antoni de Pàdua, del segle XVII, que, segons la llegenda, era molt venerat per les inqueres fadrines. Si vols saber el perquè…

4. CONVENT DE LES MONGES DE LA CARITAT

Aquest convent, inaugurat el 1915, es va construir en el solar de l'antic celler de can Gotleu, donat per les germanes Josepa i Concepció Morey Sancho.

5. EDIFICI DE LES MONGES FRANCISCANES 

Antic convent de la Congregació de les Monges Franciscanes, construït a finals del segle XIX sobre l'antic Hostal de Son Odre.

6. ESGLÉSIA I CONVENT DE SANT DOMINGO 

Conjunt format per l'església, l'antic convent i el claustre, d'època barroca, construït entre 1664 i 1800.

Després de l'exclaustració dels monjos, el 1835, el claustre i les dependències conventuals han patit moltes transformacions. 

7. ESGLÉSIA DE CRIST REI 

Església contemporània, construïda a mitjans del segle XX sobre un solar comprat pel rector Francesc Rayó, i inaugurada el 1963.

  • Dificultat: Fàcil
  • A peu: 2:00 h.
  • En bici: 1:00 h.