preloader logo

VideoRuta de “Mercat del Dijous”

El “Dijous” és un dels mercats amb més tradició i més importants de les Illes Balears.

El “Dijous” és un dels mercats amb més tradició i més importants de les Illes Balears. Les paradetes ocupen des de l’estació del tren fins a la plaça d’Orient, passant per la plaça de la Quartera, Gran Via de Colom, carrers de Jaume Armengol i General Luque, plaça de Santa Maria la Major i carrer de la Sirena. Al mercat setmanal d’Inca es poden trobar plantes i flors, artesania, productes locals, aliments frescs i de temporada, i molt més; en un entorn familiar, proper, tradicional i autèntic.

De fet, el mes de novembre se celebra el Dijous Bo, el mercat més gran de les Illes Balears, que reuneix a més de 120.000 persones a la capital del raiguer.

Durant tot l’any, durant el mercat del dijous, es fan actuacions de música, balls i altres tradicions de la ciutat d’Inca. L’horari del mercat és de 9:00 a 14:00.

Itinerari suggerit

9.30 Arribada a Inca (Pàrquing del Museu del Calçat i de la Indústria)
La història d’Inca es remunta al segle I aC amb l’arribada dels romans a Mallorca. La seva situació estratègica la convertirà en un lloc de trobada. A més, destaca per tenir un gran passat artesanal, sobre el qual se cimentarà des de finals del segle XIX una important industrialització que donarà a conèixer la ciutat arreu del món, gràcies a les seves sabates.

10.00 Visita al Museu del Calçat i de la Indústria
El Museu del Calçat i de la Indústria conta la història de la sabata i les seves indústries auxiliars a Mallorca, des del segle XIII fins a l’actualitat. El nou Museu, reinaugurat el 2018, és un centre museístic construït des de la pròpia comunitat que l’alberga. Visita la Ruta del Calçat

10.30 Volta al Mercat
El mercat setmanal del dijous es remunta al segle XII i s’ha considerat com un dels més populars de Mallorca. El Mercat ocupa cada dijous matí els principals carrers de la ciutta, i en ell podeu trobar productes alimentaris, artesania, calçat, tèxtil i plantes.

11.00 Visita a l’Ajuntament d’Inca
L’Ajuntament d’Inca ocupa una antiga casa senyorial mallorquina del segle XVII, reformada durant els segles XIX i XX, i alberga els representants polítics del municipi i el personal propi de l’Ajuntament. L’edifici de l’Ajuntament és un exemple del patrimoni arquitectònic d’Inca, visita la Ruta de Patrimoni aquí.

11.15 Visita al Mercat Cobert
El Mercat Cobert és un recinte avantguardista inaugurat el 2010, construït sobre l’anterior mercat dels anys seixanta, en el qual, a més de gaudir d’una degustació de productes típics de l’illa, podreu comprar productes frescos i artesanals. És un dels llocs d’interès del municipi, més informació a Mercat Cobert.

11.45 Visita a l’església de Santa Maria la Major
Santa Maria la Major és una església d’estil barroc construïda durant els segles XVII i XIX sobre l’anterior església del segle XVI. En ella, podreu gaudir dels retaules renaixentistes i barrocs. L’església està inclosa dins la Ruta del Patrimoni, consulta més informació aquí.

12.00 Concert d’orgue a Santa Maria La Major i ball de bot a la plaça (temporada d’estiu)

Dins l’església de Sta. Maria la Major podreu gaudir d’un concert d’orgue, instrument insígnia de la institució que acompanya la majoria de les misses. A fora podreu gaudir d’una actuació de “ball de bot2 ball típic de Mallorca. També podreu aprofitar per realitzar les vostres compres a les parades del mercat, situades als voltants de la plaça.

13.00 Dinar a un típic celler
No hi ha millor manera d’acabar la ruta que dinant a un dels típics cellers d’Inca, on podreu tastar plats típics com el frit mallorquí, les sopes mallorquines o el llom amb col, entre molts d’altres. Consulta la Ruta dels Cellers per descobrir tota l’oferta gastronòmica d’aquests restaurants típics a Inca.

  • Dificultat: Fàcil
  • A peu: h.
  • En bici: h.