preloader logo

VideoRuta Inca, tot un patrimoni per descobrir amb David Ordinas

Ser una ciutat al centre d’una illa com Mallorca la converteix, irremeiablement i amb el pas del temps, en un referent en molts aspectes de la història, la indústria, la cultura i el patrimoni. I Inca no només ho ha estat, sinó que també ho segueix essent. Començant pel Museu del calçat fins al Teatre Principal, passant pels seus edificis, demostra que la seva qualificació com a capital del Raiguer és més que merescuda.

El Museu del Calçat i de la Indústria d’Inca, guardonat el 2022 amb el premi al Millor Museu Europeu de l’Any – Silleto Prize, és una de les parades importants de la ciutat. Un lloc en el qual es rendeix homenatge a la que durant molts anys va ser una de les indústries més significatives de Mallorca. Des de la col·lecció permanent de mostres i maquinària fins a les curiositats i les persones que han convertit la capital del Raiguer en una referència a nivell europeu i mundial. Aquesta indústria estava íntimament relacionada amb les fàbriques de pell i de moda en pell, de les quals es conserven diverses mostres arquitectòniques recuperades per a usos públics i privats.

Però també és una ciutat amb un patrimoni arquitectònic molt destacable. El Claustre de Sant Domingo, annex a l'església del mateix nom, és un dels espais culturals amb més activitat de la ciutat, on trobam des d’una biblioteca fins a una sala d’exposicions, i s’hi celebren concerts i espectacles de tot tipus. Ara bé, sense cap dubte, el Teatre Principal és el lloc amb l’agenda més plena de tota la localitat i, també, de tota la comarca: concerts, teatre, cinema… Una llarga llista d’activitats que permet gaudir de la cultura durant tots els mesos de l’any.

  • Dificultat: Fàcil
  • A peu: 3 h.
  • En bici: 2 h.