Forn Ca'n Alba
Juan Francisco Alba Llaneras va obrir el forn de
Can Alba l'any 1931 i deu el seu nom al llinatge familiar. L'actual
propietari, Joan Alba, regenta aquest forn des de 1996, quan el seu
pare, Nofre Alba, es va jubilar. Actualment, és la tercera generació de
la família que regenta el negoci.
Quan Joan es va posar al capdavant,
al forn només hi venien pa, i ell va decidir ampliar aquesta oferta amb
panades, de les quals n'hi ha d'una dotzena de tipus, rubiols, coques
de tallades, cocarrois, etc. Antigament, venia gent d'altres pobles a
cercar pa, sobretot molts de sabaters que eren de fora poble però que
treballaven a Inca.
El forn tenia un forn de llenya morú, que Joan va
intentar mantenir quan va agafar el negoci, tot i que li va ser
impossible perquè costava molt mantenir-lo i no podia seguir el ritme
que duia el forn.
El futur del forn no està clar, ja que les filles
de Joan de moment no hi estan interessades, però, com diu ell, és una
pena que es perdi aquesta tradició familiar.
Av. General Luque, 95 · Inca · Mallorca. +34 971 502 865
Facebook @Forn Ca'n Alba
Instagram @Forn Ca'n Alba
https://www.google.com/maps/place/Panader%C3%ADa+Can+Alba/@39.7185115,2.9082092,15z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x42eaaffed403c3de!8m2!3d39.7185115!4d2.9082092?sa=X&ved=2ahUKEwjFzurph63wAhWB5-AKHaBmCzAQ_BIwCnoECBQQBQ&shorturl=1
Juan
Francisco Alba Llaneras abrió la panadería de Can Alba en 1931 y debe
de su nombre al apellido familiar. El actual propietario, Joan Alba,
regenta esta panadería desde 1996, cuando su padre, Nofre Alba, se
jubiló. Actualmente, es la tercera generación de la familia que regenta
el negocio.
Cuando Joan se puso al frente, en la panadería solo
vendían pan, y él decidió ampliar esta oferta con empanadas (panades),
de las que existen una docena de tipos, rubiols, cocas de tallades,
cocarrois, etc. Antiguamente, venía gente de otros pueblos a buscar pan,
sobre todo muchos zapateros que eran de fuera pero que trabajaban en
Inca.
La panadería tenía un horno de leña moruno, que Joan intentó
mantener cuando se hizo cargo del negocio, a pesar de que le fue
imposible porque costaba mucho mantenerlo y no podía seguir el ritmo que
llevaba el horno.
El futuro de la panadería no está claro,
puesto que las hijas de Joan de momento no están interesadas en él,
pero, como dice él, es una pena que se pierda esta tradición familiar.
Juan
Francisco Alba Llaneras opened the Can Alba bakery in 1931 and gave it
the family surname. The current owner, Joan Alba, has been running the
bakery since 1996, when his father, Nofre Alba, retired. He is now the
third generation of the family to run the business.
When Joan
took over, the bakery only sold bread, and he decided to expand this
offer with empanadas (panades), of which there are a dozen types,
rubiols, cocas de tallades, cocarrois, etc. In the old days, people came
from other towns to get bread, especially many shoemakers who were from
abroad but worked in Inca.
The bakery had a wood-fired oven,
which Joan tried to maintain when he took over the business, although it
was impossible because its upkeep was very expensive and he was unable
to do so with the products he sold.
The future of the bakery is
not clear, since Joan's daughters are not interested in it at the
moment, but, as he says, it is a pity to lose this family tradition.
Av. General Luque, 95 · Inca · Mallorca. +34 971 502 865
Facebook @Forn Ca'n Alba
Instagram @Forn Ca'n Alba