Ruta del comerç

Inca és un municipi amb una llarga tradició comercial, esdevenint el nucli de població més important després de la capital i amb sectors econòmics molt dinàmics, com poden ser el de la sabata i el tèxtil.

Carrer del Comerç


Ubicat al centre d’Inca, es un carrer peatonal on l’activitat comercial de la ciutat s’hi veu reflexada.
 

Carrer Major


És la principal via comercial d’Inca plena de petits comerços on hi venen una gran diversitat de productes de qualitat i interessants façanes en les que queda reflectida l’important llegat arquitectònic del municipi.
 

Mercat del dijous


Cada dijous els carrers d’Inca s’omplen de gent que acudeix al mercat, ja que s’hi troba tot tipus de productes, des de roba, sabates, verdures, hortalisses, fruites o productes artesans, entre d’altres. Es tracta d’un dels mercats més antics de les Balears, amb uns origens que es remunts des de l’Edat Mitjana i que segueixen en l’actulalitat congregant a venedros i compradors de tota l’illa.
El tercer dijous de novembre es celebra el Dijous Bo i rius de gent de tota l’illa passegen i compren en el mercat ja que s’ople de venedors de tota casta de productes i serveis.
El Dijous Bo d’Inca és la fira de tardor més important de l’Illa i se celebra cada any, normalment el tercer dijous de novembre, després de les tres fires de tardor i de la festa de Santa Maria la Major. La fira compta amb una participació massiva, tant d’expositors com de visitants d’arreu de Mallorca i fins i tot de les altres Illes. El programa d’actes inclou tot un ventall d’activitats culturals i esportives, que comencen el diumenge anterior amb la lectura del pregó, tot i que la part central del programa es desenvolupa durant el dimecres i, especialment, el dijous.
El Dijous Bo ha anat evolucionant cada any, passant de ser una fira agrícola i ramadera a convertir-se en una gran trobada entre venedors, expositors, compradors i visitants. En aquesta gran fira tradicional es pot vendre i comprar de tot, és una trobada entre diferents cultures. Els carrers s’omplen de gent que observa, passeja, compra, es diverteix, activitats de la vida diària, que representen el caràcter actiu i emprenedor dels inqueros.
 

Mercat Cobert


Es tracta d’una construcció de disseny avantguardista que es construí sobre l’antic mercat dels anys 60 i que s’inaugurà el 2010. El mercat compta amb 12 parades que inclouen dues carnisseries, un forn, una tenda d’espècies, un bar, una tenda de fruits secs, una de menjar preparat i quatre de fruita i verdura. També compta amb un aparcaments soterrats de dues plantes per facilitar l’estacionament a residents i visitants. El Mercat Cobert suposa un element dinamitzador i de referència en l’àmbit social i comercial a la ciutat.
 

Altres carrers

Altres carrers amb una intensa activitat comercial i nombroses tendes de tot tipus són Bisbe Llompart, Jaume Armengol , General Luque i Gran Via Colom

Tornar al llistat de rutes »

incaturistica.es